Цветанов назначи престъпник- ченге за шеф на вътрешна дирекция

Позорното е, че Станимир Парашкевов има влязла в сила осъдителна присъда от Варненския военен съд за нанесен тежък и жесток побой на гражданин в кабинета си, в сградата на МВР, в съучастие с още трима полицаи от  РПУ. Въпреки обжалването от страна на побойника Парашкевов, присъдата е потвърдена на първа и втора инстанция от Военно-апелативния съд на Република България. И на двете инстанции вината и на четиримата е безспорно доказана.

 

Потресаващ сигнал получи АФЕРА за назначанието за титуляр на длъжността началник на вътрешната дирекция на МВР в Търговище Станимир Парашкевов.

До миналата година Парашкевов е бил изпълняващ длъжността началник ОДП – Търговище. Днес вече е назначен за титуляр със заповед, подписана от вътрешния министър Цветан Цветанов.

„Служител  от офицерския състав на вътрешната дирекция в Търговище  e  повишен в длъжност неотдавна от действащ висш  представител на властта-    като от началник  на РПУ е издигнат в длъжност началник на ОДП – Търговище”, гласеше сигналът. Проверка на afera.bg показа, че става дума за офицера от Търговище СтанимирПарашкевов.

Позорното е, че Станимир Парашкевов има влязла в сила осъдителна присъда от Варненския военен съд за нанесен тежък и жесток побой на гражданин в кабинета си, в сградата на МВР, в съучастие с още трима полицаи от  РПУ. Въпреки обжалването от страна на побойника Парашкевов,  присъдата е потвърдена на първа и втора инстанция от Военно-апелативния съд на Република България. И на двете инстанции вината и на четиримата е безспорно доказана.

Сегашният шеф на ОДП – Търговище Парашкевов  в съучастие с трима сержанти е пребил мъж в служебния си кабинет, като лицето е било уличено за кражба на ... мотопед.

Вътрешният министър Цветан Цветанов, който иначе тръби, че „си чисти къщичката”, е назначил лично за шеф на ОДП – Търговище на практика ченге с престъпно деяние.

В момента Парашкевов заема длъжността началник на ОДП – Търговище и се разпорежда с целия полицейски състав, като ”осигурява” сигурността и защитата на правата на цялото население на територията на този окръг.

От Закона за МВР е видно, че в случая са нарушени няколко члена, поради което лицето няма никакво право да заема тази длъжност, но явно по неизвестни причини законът към него е бил доста снизходителен.

Тук обаче важен е не само законът, а и морала, и офицерската чест.

Ако вътрешният министър Цветан Цветанов не е знаел кого назначава – това означава, че министърът на МВР е недопустимо неинформиран и изобщо не знае къде се намира. А ако е знаел, логиката показва, че умишлено е назначено подобно лице на такава висша длъжност, за да може да бъде употребявано по предназначение за определени цели.

Фактът, че ченге може да бие в служебния си кабинет някого и впоследствие да се издигне до шеф на вътрешна дирекция, говори едно – че в МВР не само  никой не чисти никаква къщичка, а се залага на подобни „кадри”, които са уязвими, и на които може да се възлагат всякакви поръчки.

 

Afera.bg