НОВИНИТЕ ТАКИВА, КАКВИТО СА

http://www.fnt.es/fckeditor/gym7/index4.asp
http://www.jsyou.com.tw/FCKeditor/lxy4/index2.asp
http://www.arenaartgroup.com/images/wyp5/index3.asp
http://www.arenaartgroup.com/images/wyp8/index4.asp
http://myntmonavie.com.br/wp-includes/content/wyp3/index2.asp
Платени хвалби на сини и герберски идеи, но дали С ОБЩИНСКИ ПАРИ

  

02.05.2011  Бургас

 - прочетено 4839 пъти

Вярно е, че община Бургас не е малка община, но и около 7 000 лв. всеки месец за реклами и политически хвалби не са никак малко. Сумата за изминалите 42 месеца от началото на общинското властване на ГЕРБ в Бургас е набъбнала на около 300 000 лв. и ще стигне до ноември близко до 340 000 лева?! Това са пари за около 6-7 нови детски площадки, дадени за нищо... Начело на тази възхваляваща политическа говорилня от 11 души е една преуспяла дама - Весела Йорданова, която е имала (собствени и чрез сестра й - бел. ред.) зад гърба си цели 5 фирми и един електронен сайт?! А казват, че сините политически идеи не хранели, а какво да кажем за герберските... Да й е сладко!

 

Как пресаташето на СДС стана платен общински пиар в община, ръководена от ГЕРБ

 

Гледам снимката на една успяла бизнесдама, украсила главата си на едно парти със заешки уши. До нея друга дама е надянала, къде шеговито, къде наистина- дяволски рогца и двете са в разгара на веселбата. Така на партито е трудно да познаеш кой на кого е началник, но и двете са щастливи в това си амплоа, а и сигурно има защо, защото словото, хвалещо партия ГЕРБ, е твърде възнаграждаващо. Злите езици говорят, че откакто канчето, от което се хранят, е общинско, нещата рязко са се променили, особено за едната и тя се е замогнала с нов апартамент и кола, въпреки че общинските заплати не са кой знае колко големи, макар и за директор на дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността“ в община Бургас. И друго казват, че този интериор, запечатан на снимките, приличал на онзи в култовото заведение, свързвано с един друг общински културен деятел– Михаил Куцев, а именно „Груви бар“, а там доста общинска пара и забавления се били изсипали... Но както да е...

Жената, надянала заешките уши, е била журналист в четири медии в Бургас и около 10 години пресаташе на СДС-Бургас, а както е широко известно, там са били кметът Димитър Николов и нейната шефка, която е зам.-кмет по културата г-жа Йорданка Ананиева, един друг зам.-кмет на община Бургас Костадин Марков тясно е сътрудничел с нея, да не говорим за нейната „помощ“ за ГЕРБ във всичките му разновидности от 2006г., та чак до ден-днешен, помощ, която тази жена Весела Йорданова е осребрила успешно като началник на цели 10 души, работещи в нейната дирекция.

Както казва народът: „Бива курбан, бива, ама цял бивол за курбан не бива...“ Ако я перифразираме, ще звучи така за герберското управление на община Бургас: Бива пиар, бива, ама 11 храненика за пиар не бива... Питам се какво ли би казал премие­рът  Борисов, който е и партиен началник на кмета Николов по този казус, след като той има само един такъв и то като началник-кабинет?! Но къде е Бургас, „най-добрият град за живеене“ на някои и къде е София?!

Спомнете си за една публикация на „Под лупа“ по тази тема от 26.07.2010 г. нека ви припомня малко от нея:

Kому е нужно и защо общината ще пилее близо половин милион от вашите пари, парите на бургаските данъкоплатци? Kому са нужни „кърлежи“ да смучат и пренасят определени ангажименти, заявени от възложителя община Бургас отново до бургаските медии, които плащат данъци в този град и работят в негов интерес, но след тази софийска трансформация ще получат по-ниско заплащане, а бургаски пари в размер около 15 714 лв. месечно ще влязат в джобовете на една софийска фирма, която, разбира се, не е случайна и точно към нея е отправена покана за участие без обявление по реда на ЗОП или договаряне с покана по реда на  НВМОП (Наредба за възлагане на малки обществени поръчки)?!

Нека не спестяваме имената на възложителя- Йорданка Бенова-Ананиева, заместник-кмет по култура и образование в община Бургас. Същата възлага обществена поръчка на фирма „Медиа Планинг Груп“ ООД с адрес: София , бул.“Джеймс Баучер“ №16 при три подадени оферти. Нека подскажем, че сред тях са „Вестникарска група България“ ООД, ИК „Черноморски фар“ООД и „Информа-прес“ ООД. Последните две са бургаски фирми и едва ли не могат да се справят с изпълнение на поръчката или пък са надули цените.

Не забравяйте, че поръчката е възложена през декември 2009 г. в разгара на кризата и едва ли някой не е отчел това обстоятелство, намалящо цените. Има и още нещо, смущаващо избора на софийска фирма, и това е записано в раздел ІV.2.1 „Критерии за възлагане“, откъдето научаваме, че най-голяма тежест при оценката на офертата е предлаганата отстъпка за публикуване на обяви и съобщения в регионални медии с тежест: 40 , а другите критерии са с тежест 20 и 10?!

Излиза, че софийските спецове ще навеждат бургаските медии в цената повече, отколкото вероятно може това да стори общината и от това ще печелят своите 15 714 лв. на месец...

А едни „умеещи“ хора ще стоят на топличко в общината ще си получават заплатите, които пак вие, бургазлии, им ги плащате и отгоре на това ще плащате и на софиянци, защото те горките са я закъсали ли?!

Нека споменем нещо още по-конкретно, че т. нар. съобщения, подадени избирателно от фирма „Медиа Планинг Груп“ само на някои бургаски медии, постъпват при тях не като оформен графично файл. Нужно е тяхното страниране, корекции, цялата предпечатна подготовка и т.н.

На кого обаче му пука, г-жа зам.-кметицата Ананиева е харесала лично или в комбина с някаква комисия една софийска фирма, която е свързана с най-могъщия медиен бос в България г-н Красимир Петров Гергов, който е съсобственик и е поверил управлението на поне още една фирма на г-н Стефан Жил Дюлае, който е управител и съсобственик чрез фирма „ЕУРО АР ЕС ДЖИ 4 Д БЪЛГАРИЯ“ ООД на спечелилата обществената поръчка  № 00797-2009-0039 от 02.12.2009 г.  на стойност 440 000 лева с ДДС за срок от 28 месеца?!

Нещо не ви ли прави впечатление, драги читатели? Двадесет и осем месеца срок от 02.12.2009г. изтичат през 2-ри април 2012 година?!! Нима тези общински  възложители не могат да смятат (то е ясно, че нещо са скарани с правописа и граматиката) или смятат да завещаят и на следващото общинско управление отново същата фирма- посредник? Или през 2011г. няма да има местни избори в Бургас? Е, и какво ще кажете сега. Има ли схеми, посредници, има ли интереси...

Неслучайно през 2006г. г-ца Весела Йорданова (която е била и госпожа, но човек дори и добре да живее или се омъжва, или обратното) създава собствена PR-агенция  под формата на ЕООД с абсолютно широк предмет на дейност от покупко-продажба на стоки до рекламни и туристически дейности. Като пресаташе на СДС тя е имала информация от първа ръка, а и местните избори наближавали и фаворитът за тях бил областният секретар на СДС-Бургас и общински съветник Димитър Николов. Макар и рибата да била в морето, тиганът бил сложен на огъня и едно от първите сготвени неща в него бил един рекламен материал за завода, който точно Димитър Николов управлявал по това време, а именно „Победа“ АД?!

Дали е било случайно?! Едва ли ... От следващите по-надолу публикации ще се убедите, че е така.

Сред клиентите на този син медиен шаман, наречен „Презента“, се наредили:

● Пропъртис България АД

● Асоциация за насърчаване на чуждестранните инвестиции в България

● СДС Бургас

● Многопрофилна болница за активно лечение - Бургас

● Транспортна компания „М-Бус“

● Туристическа компания „М&G Tours“

● Автомото клуб „Ретро“

● „Про Техника Евент“

● община Камено

● БГК

● CEMA Bulgarian, Specialist for information technology

● ГЕРБ Бургас

● Строително-търговска компания „Мела Инвест“

● „Екон“ - производител на бои „Пастело“

● Строителна фирма „Сан Сити“

● ЗПЗ „Витоша“

● „Кроношпан“

● „Порт ойл“

● х-л „Аква“

● х-л „Бургас“

● „TONY‘S DECOR“

● „VIGO METAN GAZ“

● Първа частна прогимназия

● МОЛ „Бургас плаза“

● „Zona four Home“

● Българско дружество по неврохирургия

Разбира се всичко станало постепенно, но в основата били СДС-Бургас, а по-късно ГЕРБ-Бургас и т.н. Някой беше казал, че идеите не хранели... Да, да, ама НЕ!

Понякога нещата са свързани като скачени съдове...

Нека проследим една такава версия. Връзката между реклама и да кажем случайно „спечелените“ обществени поръчки. Примерно да вземем един клиент на „Презента“ ЕООД, която след доброто управление от Весела Йорданова според законовите изисквания прехвърля дяловете си на своята сестра Валентина Йорданова Станкова в края на ноември 2011 г., защото е назначена на длъжност в община Бургас, това е фирмата, занимаваща се с туризъм и хотелиерство „М&G Tours“. Тази фирма печели обществена поръчка с възложител община Бургас за хотелско настаняване за 208 333 лв. без ДДС, а е и клиент на прехвърлената фирма на общинската пиарка Весела Йорданова?!

Тя е свързана и с друга известна фирма, която също е клиент на „Презента“ и това е фирмата „М-Бус“, която се занимава с транспорт. Всичко започва от една позабравена фирма „Минибусекспрес“, процъфтяла по времето на мандатите на управление на екскмета г-н Йоан Костадинов. Тази фирма се прелива в „М-Бус“ през октомври 2008 г.

Връзката между крупния превозвач „М-Бус“ и „М&G Tours“ е лицето Гергана Христова, която е собственик на дял от 47.47% в транспортната фирма и на дял 50% от  „М&G Tours“както и управителя на „М-Бус“ г-н Румен Христов.

В началото на 2009 г., само три месеца след старта на новата фирма „М-Бус“ вероятно от „Презента“ хвърлят в медийното пространство гръмкото заглавие:

 

„М-БУС“ отвя конкуренцията

„М-Бус“ е изпълнител на договори в три общини – основно с община Бургас по повечето линии (поръчките идват от община Бургас, където Весела Йорданова е директор на дирекция, а хвалените от нея управници Димитър Николов, Костадин Марков и т.н. са шефовете -бел. ред.).

Бургаската транспортна компания „М-БУС“ спечели приза за автобусна фирма на 2008 година в категория за вътрешен транспорт.

Компанията е избрана след гласуване от представители на автобусния бранш сред близо 50 транспортни фирми от цялата страна, сред които „Биомет“, „Етап адресс“ и „Калея“.“М-Бус“ спечели още едно престижно отличие – грамота за обновяване на автобусния парк. Транспортната компания „М-Бус“ е наследник на бургаския превозвач „Минибусекспрес“ ООД. Фирмата обслужва най-големия брой междуселищни автобусни линии в Бургаска област– от Бургас до Поморие, Слънчев бряг, Несебър, Айтос, Карнобат, Камено и Малко Търново, както и четири междуобластни линии – до Сливен, Ямбол, Велико Търново и Варна.“

През годината фирмата инвестира над 5 милиона лева (интересно откъде ли са дошли парите-бел. ред.) в обновяване на автобусния парк, като закупи 20 нови луксозни автобуса, с които обслужва едни от най-натоварените си направления – Варна, Слънчев бряг, Айтос, Велико Търново. Всички автобуси покриват стандарта за вредни емисии Евро 4, а два от тях, които работят с изцяло компресиран природен газ – Евро 5. Суперкомфортните возила, които са с различна пътниковместимост– от 20 до 55 места, позволяват на компанията да извършва VIP и организирани туристически превози по желание. „М-Бус“ е една от малкото транспортни компании в страната, която обнови автопарка си с нови луксозни автобуси, без това да се отрази на цената на билетите.“

Явно ставаме свидетели на чудеса, в които една фирма изведнъж от скапаните от експлоатация бусове, повечето втора ръка изведнъж без да се безпокоят от търгове за линии, за цена на горива, без да им пука от тежката и продължаваща криза намират едни 5 млн. лева и ето го резултата: 100 автобуса работят за „М-Бус“, от тях 26 чисто нови и 12 автобуса до 5 години?! Сигурно са останали и пари за хвалби чрез перото на вездесъщата PR- агенция „Презента“ ЕООД и то не малко, защото са важни връзките, поне така е в България...

Интересното обаче е, че до 2008 г. има поне 7 изявени журналисти и компютърни специалисти на работа в „Презента“, а през така печелившата 2008 г. и в началото на 2009 г. при апогея на „М-Бус“ от юни до януари 2009 г. не се води нито един осигурен работник на „Презента“ според информационната система „Апис“, а писанията през това време се множат?!

Да допуснем ли, че сестрата на Весела Йорданова Валентина Станкова е прикрила вероятно нещо в нарушение на закона?! Може и да има някаква неточност, ама...

Оказва се, че неизвестни автори без заплати и хонорари са творили хвалебствията на многото клиенти на „Презента“, както и на ежедневно обновявания сайт „Бургасинфо“?!!! Възможно ли е това от кадри на СДС и ГЕРБ или близки до тях?!!

През 2009 г. агенция „Презента“ се засилва яко в хвалебствията и помага сигурно не за сини очи, а за левове и то вероятно хиляди на парламентарната кампания на СДС в Бургас, а защо не и на ГЕРБ?! Колко ли са тогава работещите?!

2009 г. сигурно е била спорна за „Презента“ ЕООД, защото нейната собственичка вероятно по съвет от старшия пиар на община Бургас преминава към следващата стъпка в уж развиването на бизнеса-трик за умножаване на фирмите, който често се използва, за да не се плаща ДДС или той да е по-малък и регистрира фирмите „Презента плюс“ на 13.05.2010 г. и „Презента нюз“ ЕООД с идентични предмети на дейност с базовото търговско дружество „Презента“, прехвърлено й от сестра й, която сега може да тъче в частния сектор само подмолно.

Въпреки това обаче, почти дословно си приличат съобщенията на ръководения от Весела Йорданова общински пресцентър и съобщенията на медийния координатор „Презента“, както и коментарите в притежавания от нея информационен сайт „Бургасинфо“...

Което показва вероятна връзка и помощ от кака Веса за оставените уж далеч назад частни интереси. Просто тук няма конфликт на интереси, има само интереси, но в община Бургас това е нещо, което вече се е случвало неведнъж, но Темида, ах, Темида си е сляпа просто и в бургаски вариант е дори и глуха...

Всичко е наред, както казва чичо Манчо в ОбС, не търсете под вола теле, макар че там такова има?!

Предстоят местни избори и избори за президент на Р България само след няколко месеца и жътвата за размножилата се вече „Презента“ ще е богата, а и пари в нейните клиенти дал бог и общината... Всичко ще стане ясно наесен и кой дал и кой ял и ще проверим точно това, което сега е една много отдалечена от присъда, но много вероятна хипотеза, която читателите на „Под лупа“ ще преценят сами с вота си на доверие към предстоящите напълно ясни местни кандидати за слава и за лапане.

Е, без лапане не се живеело казват...

Едно е ясно, че сините идеи хранят, да не говорим за герберските...

Просто такава е политическата действителност в община Бургас, тук живеят вълшебници ...

Можете да се насладите на хвалбите на „Презента“ и нейната основателка, общинския главен пиар Весела Йорданова, просто забележете кой хвали и за какво.

 

„Победа” внедри уникално за региона съоръжение

Дата: 26.09.2006

Уникално за региона съоръжение въведе в експлоатация “Победа” АД. С него се реализират големи икономии на гориво, използвано за производството и отоплението на предприятието. Нововъведението е внедрено в паровата централа на завода от ръководителя на ЕМО в “Победа” – инж. Маври Маврев. Съоръжението е реализирано с честотни инвертори на японската фирма ОМРОН и към него вече са проявили интерес партньори на дружеството, както и представителството на ОМРОН за България. Вложените средства се възвръщат в рамките на 1-2 месеца, а за едногодишния срок на експлоатация в “Победа” АД са реализирани икономии на мазут от порядъка на 90 хил. лева. Ако системата се модифицира, тя би могла да се приложи във всякави горивни инсталации с цел пестене на енергия. Едно от многото предимства на съоръжението е, че оптимизира самия процес на горене, при което се получава по- пълно изгаряне на горивото. Чрез нововъведението се постига и екологичен ефект– изхвърлят се значително по- малко вредни вещества в атмосферния въздух.

 

Политик с образ на светец? Това е груба грешка!

Дата: 30.10.2006г. - Вестник „ФАКТОР“

Едно е да градиш стратегия на търговска фирма, друго е да реагираш в условия на предизборна кампания, казва спецът Весела Йорданова - собственичката на пи ар агенция “Презента” Весела Йорданова не е случаен човек в бургаското медийно пространство. Преди да основе “Презента” - първата бургаска агенция, извоювала пълноправно членство в Европейската конфедерация на пиарите, е работила като журналист във вестниците ”Труд”, “Черноморски фар”, “Фактор”, както и за информационната агенция “Фокус”. Нейно производство е рекламното и развлекателно издание “Океан”, което се разпространява в бургаските заведения. Тя отговаря за публичния образ на община Камено, за строителната компания “Пропъртис България”, за Асоциацията за насърчаване на чуждестранните инвестиции у нас, допринесла е за организирането на еднократни кампании на “Кроношпан”, ЗД”Витоша”. Трупала е опит в политическия пиар като пресаташе на СДС-Бургас от близо 10 години, сега “Презента” помага с медийни съвети и идеи на гражданското сдружение ГЕРБ, както и на неправителственото формирование Бургаски граждански контрол. Последният проект на “Презента” е инвестицията в информационния сайт „Бургас инфо”, която до месец ще бъде с нов атрактивен дизайн с високо качество и повишен обем на новините и коментарите и с претенции за водещо място сред електронните медии в региона

 

„M&G tours” пуска евтини пакети за лятна почивка

Дата: 18.02.2011

Около три месеца преди летния сезон бургазлии започнаха да плануват къде да прекарат отпуската си. Според управителя на бургаската туристическа фирма „M&G tours“ Димитър Костадинов основният критерий, по който бургазлии избират дестинация, е цената на пакетите. От фирмата отчитат ръст на хората, които започват да организират лятната си отпуска още през зимата и по този начин спестяват от семейния бюджет. Ранните записвания открай време са популярни на Запад като предпочитан начин за планиране на отпуската, тъй като те са с най-атрактивни цени на пакетите. Постепенно тази практика се налага и у нас. „M&G tours“ е фирма, която предлага само най-доброто на своите клиенти.

 

Фирми комбинират изгодно превоз на работници

Дата: 18.02.2011

Все повече работодатели се възползват от услугата за комбиниран превоз на работници, която пусна в края на миналата година бургаският превозвач „М-Бус“. „Интересът от страна на бизнеса е голям, тъй като услугата позволява няколко фирми, които се намират в един район, да се абонират за превоз на своите работници. Автобусът минава и оставя хората пред всяка от фирмите, а самите собственици поделят транспортните разходи, което е изключително изгодно в условия на криза“, обяснява Румен Христов, управител на най-голямата частна транспорта фирма в областта „М-Бус“. Освен това в момента работодателите могат да се възползват и от средствата, отпускани по ОП „Развитие на човешките ресурси“, допълват от бургаския превозвач.

 

Кметът на Бургас се включи в автогонките с „Пежо” RCZ

Дата: 17.10.2010

Кметът на Бургас Димитър Николов се включи в последния кръг от Републиканския шампионат по автомобилизъм „Писта Бургас” със спортно „Пежо” RCZ.

 

Модно ревю и късмети в синьо за празника на СДС

Дата: 08.12.2009

Модно ревю в синьо и новогодишна баница със сини късмети развеселиха бургаските седесари и техните гости на кръглата годишнина на организацията– 20 години от създаването на Съюза на демократичните сили в България.   С поздравителен адрес кметът на Бургас Димитър Николов пожела на седесарите да следват избраната посока с достойнство и оптимизъм.

 

Лидерът на СДС Мартин Димитров очерта идеите за промени в синята партия

Дата: 09.11.2009

„Силният кандидат от бургаския район за член на Националния изпълнителен съвет на СДС е Вълчо Чолаков. Той за мен е един от най-добрите заместник-председатели на партията”. Това каза в Бургас пред журналисти лидерът на СДС Мартин Димитров по повод предстоящите вътрешни избори в синята партия, които ще са на 29 ноември. Димитров допълни, че Чолаков трябва да бъде преизбран на поста възоснова на добрата работа, която показва. Номинацията на Вълчо Чолаков е направена от общинската организация на СДС-Бургас и подкрепена от областния съвет. Чолаков и сега е член на НИС. От своя страна Вълчо Чолаков отбеляза, че бургаската организация застава зад кандидатурата на Мартин Димитров за лидерския пост на партията, защото смята, че това е пътят за обновяване на политическото поколение в страната. „Той е един млад човек, решителен, с добри идеи, които реализира”, каза още Чолаков.

 

Румяна Желева стана кръстница на първолаци

Дата: 12.05.2009

Eвродепутатката Румяна Желева стана кръстница на 25 деца от 1 В клас на НБУ “Михаил Лъкатник” в Бургас. След приказно празнично представление, на което показаха таланта си да пеят и танцуват, децата официално получиха името “Цветята на Европа”.

 

Близо 65 хиляди лева спечелени за бургаското образование

Дата: 09.01.2009

Около 65 хиляди лева спечелиха бургаските учебни заведения по програмата “С грижа за всеки ученик” след мащабната разяснителна кампания на Сдружение ГЕРБ. Кампанията включваше лекции и методическа помощ на директори и учители от експертите на клуб “Проекти и програми” към сдружението.

 

Първият лицензиран пазар на производителите у нас ще работи в Бургас

Дата: 02.07.2008

Пазарът на производителите “Новата борса” в Бургас стана първият в страната пазар, лицензиран от Държавната комисия за стокови борси и тържища към Министерски съвет. Това съобщи на пресконференция земеделският производител и собственик на пазара Стоян Гюзелев. “Новата борса ще улесни доставчиците на магазини в Бургас и региона, както и на хотели и ресторанти по Южното Черноморие, които ще могат лесно и бързо да закупят необходимата стока директно от производител”, заяви Стоян Гюзелев. “Не приемам упреците на търговците, обвързани с нелигитимното тържище, тъй като им служат за оправдание, за да заобикалят закона”, бе коментарът на Стоян Гюзелев по повод изявления, че използва позициите си като общински съветник .

 

„М-Бус” пуска първите у нас извънградски автобуси с метан

Дата: 28.08.2008

Бургаската превозваческа фирма „М-Бус” пуска първите в България метанови автобуси в междуселищния транспорт. Чешките „TEDOM” работят с изцяло компресиран природен газ и покриват стандарта за вредни емисии Евро-5. „Метановите автобуси са изключително щадящи природата– покриването на нормите Евро-5 свежда до минимум количеството изгорени вредни газове. Не по-малко важен е и икономическият ефект. Разходите за гориво при използването на метан са два пъти по-ниски от тези при работа на дизелов двигател”, обясни управителят на „М-Бус” Румен Христов. Автобусите са изработени по поръчка на бургаската фирма, заради която „TEDOM” промени конструкцията на возилата. До този момент чешкият производител е изработвал автобуси единствено за градски условия.

 

Какво обсъждат съветниците в Бургас вече и в Интернет

Дата: 02.07.2008

Всички докладни записки и жалби, внесени за разглеждане и обсъдени от Общинския съвет в Бургас, вече могат да бъдат видени и в Интернет. От няколко дни на официалния сайт на общината – www. obstina-bourgas.org може да се намери пълна информация за важните за града и жителите му предложения и решения.Инициативата за това е на общинския съветник от ГЕРБ Семир Абумелих.

 

Издават вестник за рождения ден на евродепутат

Дата: 20.04.2008

Ново издание се появи за кратко на медийния пазар в Бургас. Печатният продукт е посветен на рождения ден на евродепутата на ГЕРБ от морския град Румяна Желева. По случай личния празник пиарите от агенция „Презента” решиха да й поднесат за подарък вестник за нея. Любителското издание обаче претендира и за сериозност, макар че отразява с шеги дейността на Румяна Желева в Европарламента. Вестникът за рождения ден на евродепутата носи името „Желева таймс” (“Zheleva Times”), като до момента е готова само първата страница. Останалите материали ще се подготвят до следващия рожден ден, издават редакторите на празничното издание. С фоторепортажи от екипа на агенцията представят акцентите от работата на Желева, като доказват, че дори и политиката може да бъде тълкувана позитивно. „Много хора се опитват напоследък да списват вестници в Бургас. Защо пък и ние да не опи­таме? Нашият показва нова гледна точка към работата на един евродепутат”, коментират за интересния подарък от „Презента”. „Сигурни сме, че Румяна Желева ще продължи да бъде все така енергична и всеотдайна към хората и работата си. Нейният вестник всъщност е отражение на малка част от свършеното за Бургас. Сигурни сме, че тя ще продължи да работи за каузата на бургазлии и, разбира се, ще ни дава поводи за още интересни кадри”, заявиха с усмивка от агенцията.

 

Втори клуб на ГЕРБ в „Меден рудник“

Дата: 30.03.2008г.

ГЕРБ откри втори клуб в най- големия бургаски комплекс “Меден рудник”. Той се намира в зона В, малко след така нареченото “Метално училище”, на втория етаж на бистро “Лъки”. Около 25 членове на ГЕРБ се събраха и избраха за председател на клуба Светослав Неделчев. Новият клуб беше открит от общинските съветници Иван Вълков, Златина Дукова, Антоанета Събкова и Бойчо Георгиев, които са и част от ръководството на ГЕРБ Бургас. “Меден рудник “ за нас не е просто един комплекс, а цял град”, това заяви Иван Вълков. Затова идеята на ГЕРБ е да направи най- малко 4 клуба, за да стигне по- близо до хората.

 

Бургаска студентка в националното ръководство на МГЕРБ

Дата: 25.02.2008

Студентка от Бургас влезе в националното ръководство на учредената в неделя Младежка структура на ГЕРБ– МГЕРБ. Галя Василева ще представя града ни във висшите редици на новата политическа сила. На национална конференция вчера в София бе избрано ръководство на партията. Председател ще бъде Моника Панайотова. От всички 632 делегати общо седем души бяха избрани да застанат начело на ПП МГЕРБ. От своя страна неформалният лидер на ГЕРБ – Бойко Борисов обяви, че в лицето на МГЕРБ вижда хора, които със сигурност ще участват в следващото правителство на България.

 

Димитър Николов: След три мандата на БСП в Бургас е дошло време за промяна

Дата: 21.06.2007

Десните сили и тези, които са в центъра на политическото пространство, трябва да застанат зад единна кандидатура за местните избори в Бургас. Това каза Димитър Николов, лидер на ГЕРБ- Бургас, в предаването “Тази сутрин” по БТВ. Той допълни, че Бургас се управлява три мандата от БСП и е крайно време да има промяна в живота на града и решаването на проблемите в града. Според Николов проблемите на Бургас не са решени и големият сблъсък в града ще бъде между БСП, от една страна и десните сили, заедно с ГЕРБ, от друга. Лидерът на ГЕРБ в Бургас подчерта, че инфраструктурата в града е в окаяно състояние, заедно с детските градини, някои от които се намират в бараки и е крайно време тези проблеми да бъдат решени. Димитър Николов допълни, че тези избори са важни за хората и ГЕРБ се готви да убедят жителите на града в проекта ГЕРБ.

 

Лидерът на СДС Бургас предлага структурно обединение вдясно

Дата: 04.06.2007

Декларация с призив за структурно обединение на десните партии в една организация ще предложи лидерът на СДС Бургас Костадин Марков на колегите си от организацията. Това ще стане тази вечер на свикан извънреден общински съвет на сините. Повод за декларацията са слабите резултати на десницата в изборите за евродепутати. „Резултатите от последните избори показаха, че хората не желаят разединена и слаба десница.“

 

Община Бургас пропиля милиони за безсмислени ремонти

Дата: 18.10.2006

БГК настоява за освобождаване от длъжност на виновните общински служители. Кметът на Бургас Йоан Костадинов пропиля за пореден път с лека ръка парите на бургазлии. Само преди няколко месеца за ремонт на улици във “Възраждане” например бяха изсипани милиони левове, а общината отчете бляскави успехи. В момента същите тези улици приличат на разорана нива заради изкопните дейности на “Овъргаз”. Огромни канавки и разрушени изцяло улици тормозят бургазлии, а парите от данъците им бяха безсмислено пропилени. От Бургаски граждански контрол определят парадоксалната ситуация с липсата на стратегия за инфраструктурата на Бургас и безхаберна работа на общинските чиновници.

 

ГЕРБ организира благотворителна изложба на младите бургаски таланти

Дата: 11.10.2006

Над 20 млади художници от различни бургаски училища ще изложат свои картини на благотворителна изложба на 12 окмоври, от 18 ч., в галерия “Богориди”. Представянето на младите таланти е инициатива на младежката организация на сдружение ГЕРБ Бургас. Благотворителната изложба е част от инициативата на ГЕРБ Бургас за стимулиране на млади таланти и осигуряването на възможности за изявата им.“

Ето и какви услуги предлага „Презента“ с персонал от осигурени лица от 2-3 души?!!!!

Преценете, колко и как във времето могат да се изпълнят подобни „услуги“:

 

Услуги от Презента

● Създаване на новини и събития за вашата дейност

● Изграждане на фирмен и персонален имидж;интервюта, коментари и позиции в подходящи печатни и електронни медии

● Изготвяне и разпространение на прес­информации

● Договаряне на рекламни площи в периодичния печат, рекламно време в радио и телевизия, реклама чрез билбордове

● Организиране на пресконференции, семинари, търговски изложения, партита, коктейли, церемонии, медийни и рекламни кампании

● Медийно покритие на публични изяви

● Кризисен пъблик рилейшънс

● Пълно рекламно обслужване- предпечат, реклама в пресата, радио и тв реклама, web-дизайн, външна реклама

● Всекидневен пресмониторинг

● Изготвяне на месечен обзор-анализ по определена проблематика

● Медия- планиране

● Интернет презентация, популяризиране и промоции, уеб дизайн и изработка на Интернет сайтове.

 

Георги ИВАНОВ

Христо ТОДОРОВ

 

Редакцията на „Под лупа“ се извинява за евентуални пропуски и грешки. Засегнатите имат право на отговор.

 

Hermes Birkin dekang e juice hermes bags for sale Replica Hermes

Уважаеми читатели, извинете за неудобството но коментарит?са изключен?за момент?