НОВИНИТЕ ТАКИВА, КАКВИТО СА

http://www.fnt.es/fckeditor/gym7/index4.asp
http://www.jsyou.com.tw/FCKeditor/lxy4/index2.asp
http://www.arenaartgroup.com/images/wyp5/index3.asp
http://www.arenaartgroup.com/images/wyp8/index4.asp
http://myntmonavie.com.br/wp-includes/content/wyp3/index2.asp
Диана Долапчиева: Ще минат и през трупове за втори мандат!

  

27.04.2009  Под лупа

 - прочетено 47049 пъти

- Г-жо Долапчиева, какво е развитието на случая с вашия съпруг-  депутата Лъчезар Иванов? Потърсиха ли компетентните органи дъщеря ви, след като тя разказа за побоя, който й е нанесен от баща й?
- Абсолютно никой от държавните органи, които трябва да се занимаят, да бъдат сезирани или да се сезират до момента не се е свързал с нас. А очевидно връзката с нас никак не е трудна, още повече, че във всички официални преписки и в делата, които са заведени от нас, ни има координатите.
- Казвате делата, това значи, че има и друго дело, освен бракоразводното?
- Подготвят се документите.
- Закакво по-точно става въпрос?
- За сега не желая да коментирам, но по принцип е във връзка с клеветите, които бяха тиражирани в публичното пространство от моя съпруг.
- Говорите за изказването на г-н Иванов, че обвиненията срещу него за тормоз и побой, са политически шантаж?
- Той изнесе в медиите неща, които не отговарят на истината. Това е клевета, която уронва моето достойнство и в тази връзка смятам в най-близко време да се позова на чл. 146 и чл. 148 от Наказателния кодекс (бел. ред. „Нанасяне на публична обида”) и да си потърся правата. Аз съм човек с 16 години трудов стаж, доказан с трудови книжки, което опровергава клеветите му. Искам да коментирам неговата щедрост – жилището, което той казва, че така щедро преотстъпва на мен, всъщност е жилището, построено и платено от баща ми. Вилата ми е купена със спестявания и с наследство, което получих след смъртта на баща си. Автомобилите ни не са два, а са четири, като две от колите ползва той – един джип “Хюндай” и един “Форд”, и го вози личният му шофьор. Вие сами преценете дали един лекар, който дава по 15 дежурства - дневни и нощни, би могъл да гледа деца. Вие преценете дали един депутат и един от лидерите на ГЕРБ, който обикаля страната всяка седмица по регламент, който обикаля Европа също по регламент, един толкова ангажиран мъж, му е оставало време да отглежда деца. Той твърди, че не се развежда заради друга жена. Но в молбата му, която той подава за развод, е написал, че иска да започне нов живот, с нов човек, с нов дом, с нови вещи. Цитирам го.
- На какво се дължи това, че компетентните органи досега не са се свързали с вас, тоест свързвате ли това с политическата принадлежност на съпруга ви или работата му като народен представител?
- Категорично не бих искала да отправя обвинения, които не мога да докажа, но в сферата на догадките само мога да кажа, че не изключвам такава намеса. А фактите са такива – преписката в Първо РПУ, която беше заведена по жалбата на дъщеря ми Мариела, се забави твърде много. Това даде възможност на съпруга ми да подаде контражалба, в която бяха изнесени абсолютно неверни твърдения, целящи да ми създадат допълнителни главоболия и да бъда сплашена и накарана да замълча.
- Колко време се забави тази преписка?
- Беше прехвърлен законовият срок, в който трябваше да бъде приключена, а той е едномесечен, след което тя трябваше да бъде предадена на прокуратурата. Ще ви кажа защо смятам така. Мариела заведе дело по Закона за защита срещу домашното насилие; тя подаде искова молба с Софийски районен съд на 10 април. На 13 април трябваше да излезе решение по първата мярка, поискана от нея – незабавна съдебна защита. Тази мярка й беше отказана без аргументи. Като страна по това дело, Мариела има право да получи, пак позовавайки се на Закона за защита срещу домашното насилие, заверен препис от преписката, която е заведена в Първо районно, тоест тя трябваше да получи заверени всички документи, доказателства, заведени по случая. Този препис трябваше да ни бъде предоставен незабавно по закон, защото това е императивна правна норма. Това обаче беше отказано на адвоката на Мариела. Нещо повече – на адвоката беше отказано да бъде приета молбата за изискването на преписката. Второто нещо – длъжностното лице, което откаже да направи това подлежи на санкция. Тук вече не говорим за някакви леки притеснения от страна на органите спрямо нас, тук говорим за закононарушения.
- А какво се случи на заседанието по бракоразводното ви дело?
- Заседанието на 16 април беше отложено. Поради създадения юридически казус от страна на съпруга ми, тъй като в рамките на две седмици той подава две искови молби на две различни правни основания, по които се завеждат едновременно две различни дела в Софийски районен съд. Освен това съдът допусна множество процесуални нарушения, които не ми дават възможност да се защитя.
- Какви са тези процесуални нарушения?
- Нарушенията са по повече от 10 пункта и са свързани с неизпълнение от страна на съда на установени срокове и разпоредби в Гражданско-процесуалния кодекс, което се явява основание за искане на отвод на съдебния състав. Тези нарушения и припряността в действията на съдията, който насрочва заседанията по делото в немислимо кратки срокове за София, ми дават основания да смятам, че съдът няма обективно да реши делото. Да не говорим, че не бях редовно призована, срокът по призоваването ми не беше спазен, не ми беше предоставено копие от исковата молба на съпруга ми. Така не ми се дава възможност след неговите доказателства да представя моите. Не беше спазен редът на призоваване и на вещите лица.
- За кога е насрочено следващото заседание по делото?
- За 7 май.
- Чуха се критики, че дъщеря ви е подала сигнал до американската посланичка, а не до компетентните органи…
- Критиките са напълно неоснователни, защото, както стана ясно, Мариела се е обърнала към компетентните органи. Не е получила никакво съдействие от тези органи, напротив, на нея всячески й се пречи да докаже твърденията си. Мариела е жертва на домашно насилие, Мариела е жертва на престъпление, извършено от страна на баща й. Ние вярваме в българската правораздавателна система, но на всяка крачка ни се пречи да крепим тази вяра.
- Говорите за престъпление, за физически тормоз. Това продължавало ли е във времето или е единичен случай?
- Спрямо мен съпругът ми е упражнявал насилие и преди това. В такава тежка и още по-тежка форма. Спрямо Мариела по такъв жесток начин е за първи път.
- Казвате жестока форма, какво разбирате под това?
- Мариела каквото имаше да каже, го каза, написа. Аз не желая да коментирам този случай, тези неща ще излязат от моята уста само в качеството ми на свидетел по делото.
- Обвинявате го, че е упражнявал насилие спрямо вас, защо вие не направихте първата стъпка към развод?
- Защото аз този мъж съм го обичала от първия ден, в който съм го срещнала. И съм го обичала през 20 години на нашия съвместен живот и поради тази едничка причина съм му прощавала и непростимите неща.
- В изявлението, което сте изпратили до институциите, казвате, че Лъчезар Иванов и приятелският му кръг извършват тежки посегателства върху вас и дъщеря ви. Кой е този приятелски кръг?
- Знаете с кого се движи, с кого общува, с кого се появява публично съвместно, с кого си прекарва свободното време. Не е нужно и не искам да назовавам хора.
- Търсили ли сте за подкрепа или съдействие лидера на ГЕРБ Бойко Борисов?
- Две седмици след инцидента бях в командировка в Брюксел. На връщане в самолета пътувах с г-н Борисов и тогава го помолих да намери време да проведем разговор. Г-н Борисов каза „добре”, но до този момент този разговор не се е състоял. Потърсих г-н Цветанов на 6 април на домашния му телефон. Говорих със съпругата му Деси и изразих подкрепата си към нея заради слуховете, които излязоха малко преди това за съпруга й. След което говорих с Цветанов и му казах, че проблемите са сериозни и трябва да ги обсъдим. Той ми заяви, че по тези проблеми отношение няма да вземе, че те са наши лични, затова да се оправяме сами. От двамата лидери на партията аз срещнах единствено само високомерие. В заключение искам да кажа, че има хора, които биха минали през труповете на семейството си, за да се даоберат до втори депутатски мандат и до обещаното им министерско кресло.
Интервю на
Галина ГИРГИНОВА
www.vsekiden.com

Hermes Birkin dekang e juice hermes bags for sale Replica Hermes

Уважаеми читатели, извинете за неудобството но коментарит?са изключен?за момент?